JPR Reizen

Vakantie Canarische Eilanden

Geniet van zon, zee, strand en veel meer op de populaire Canarische Eilanden. Vanwege de ligging en het aangename klimaat zijn de eilanden Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, en Tenerife favoriete vakantiebestemmingen.

Klik hier voor Vakantie Canarische Eilanden vanaf België
Klik
hier voor Vakantie Canarische Eilanden vanaf Nederland

Klik hier voor een Reisbureau in het Buitenland

Goedkope Vakantie Canarische Eilanden

Vakantie Canarische Eilanden

Nederland Vlag Belgie
Corendon
Trivago
Vliegtickets
Trivago
Thomas Cook
Tui

Fuerteventura – Dichtbij, betaalbaar en altijd lekker warm; ook in de winter is Fuerteventura een geweldige zonbestemming! Fuerteventura is het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan, zo’n 100 kilometer voor de kust van Marokko. Van noord naar zuid is het ongeveer 2 uur rijden; er is dan ook genoeg te zien en te beleven tijdens een vakantie Fuerteventura. Het landschap is dor en ruig met grootse vulkanen, uitgestrekte vlaktes die getekend zijn door jarenlange erosie en schitterende zandduinen die gevormd zijn door overgewaaid Saharazand.

Booking.com

Gran Canaria – Een vakantie Gran Canaria is synoniem voor zon, zee en strand. Het eiland is gezegend met lange, goudgele zandstranden met wiegende palmbomen. Het hele jaar door kunt u zwemmen in aangenaam warm zeewater. Gran Canaria kent drukke en bekende stranden, maar ook rustige familiestranden. Het populaire strand van Maspalomas is een eindeloos lange zandstrook die begint bij Playa del Inglés. Echte familiestranden zijn San Agustín, het strand van Amadores en het kleine strand van Puerto de Mogán. Op veel stranden wappert een blauwe vlag die aangeeft dat het zwemwater schoon en veilig is om in te zwemmen.

La Gomera – De bijnaam ‘La Isla Redonda’ dankt La Gomera (ca. 370 km2) aan haar ronde vorm. Het kleine eiland met zijn weelderige en groene natuur ligt ten westen van Tenerife. Typisch voor La Gomera is de Silbo Gomero, een fluittaal die al meer dan 2500 jaar door de lokale herders wordt gebruikt. Op La Gomera vind u geen zon-, zee- en strandtoeristen. Het eiland staat vooral bekend als wandeleiland met talloze fraaie en afwisselende wandelroutes. Ook heerst er nog altijd een hippie-sfeertje: sinds de jaren ’60 is de pure natuur van het eiland geliefd bij de meer alternatieve geesten.

Lanzarote – De kustlijn van Lanzarote is rustig en vrijwel ongerept. Dit komt omdat op het eiland enkel laagbouw voorkomt; gebouwen mogen maximaal 4 trapsgewijs oplopende verdiepingen hebben. De populairste badplaats van Lanzarote is Puerto del Carmen, waar u naast prachtige stranden een leuke boulevard en een heel charmant oud stadsgedeelte vindt met een kleine haven en tapasbarretjes. Nog een geliefde badplaats is Costa Teguise, een echte surf hotspot met een ontspannen sfeer. En in het zuiden van Lanzarote ligt Playa Blanca, een hele mooie badplaats en beschermd natuurgebied met natuurlijk witte zandstranden en een kleine boulevard.

Vakantie Canarische Eilanden

La Palma – Dit eiland is ideaal voor een heerlijke vakantie in de groene tuin van de Canarische archipel. Het hele jaar door kunt u hier terecht voor het aangename klimaat en de prachtige natuur. Het is ongeveer net zo groot als de helft van Flevoland. Niet heel groot dus, maar wel ontzettend veelzijdig. Er is een ruim aanbod in hotels, appartementen en vakantiehuizen, de zogeheten casita’s. Deze bestemming is perfect om te wandelen, maar ook fantastisch om te ontdekken met een huurauto!

Tenerife – Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en ligt ongeveer 200 kilometer voor de kust van Afrika. Net als de buureilanden is Tenerife van vulkanische oorsprong. Op de prominent aanwezige Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje, kunt u mooie wandeltochten maken. Bewonder het fascinerende maanlandschap van lavavelden en uiteenlopende rotsformaties en geniet van spectaculaire vergezichten. Tenerife heeft twee zeer verschillende gezichten. In het dorre zuiden vindt u familieresorts waar u het hele jaar kunt genieten van zon, zee en strand. Het groene noorden is als één grote tuin met vruchtbare valleien en ontelbare palm- en citrusbomen. Laat u tijdens uw vakantie Tenerife verrassen door adembenemende kloven, vulkanen, uitgestrekte grotten en prachtige prehistorische regenwouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *