JPR Reizen

Vakantie Turkije

Bent u op zoek naar een betaalbare en mooie vakantiebestemming? Kies dan zéér zeker voor Turkije, want dit land heeft voor ieder wat wils. Zo kunt u een indrukwekkende rondreis door Cappadocië maken, een mooie stedentrip naar Istanbul maken of u kunt lekker relaxen op het Cleopatra strand in Alanya of het Konyaalti strand in Antalya. Buiten Corendon en Djoser kunt u bij de onder genoemde reisbureaus terecht voor voordelige strandvakanties, rondreizen en vliegtickets naar dit land wat zoveel te bieden heeft.

Klik hier voor Vakantie Turkije vanaf België
Klik
hier voor Vakantie Turkije vanaf Nederland

Klik Turkey Holidays voor Reisbureaus in het Buitenland

Vliegtickets Turkije
Goedkope Vakantie Turkije

Nederland Vlag Belgie
Sunweb
Trivago
Tui
Vliegtickets
CheapTickets
Djoser
Prijsvrij
Sunweb

Wat heeft Turkije u allemaal te bieden?

Excursies

Een interessante excursie is de excursie naar Perge. In deze historische plaats kunnen goed bewaard gebleven bezienswaardigheden bekeken worden, zoals het theater, een stadion en nog enkele delen van het centrum van de stad. Ook kunnen hier prachtige vloermozaïeken binnen de muren van een groot badhuis bewonderd worden. Een andere bekende excursie in Turkije is de excursie naar Pamukkale, waar zich ook een wonderlijk natuurverschijnsel heeft voltrokken. Hier vindt men kalkterrassen van een bijzondere schoonheid. Deze terrassen zijn ontstaan door de warme kalkbronnen van waaruit het water met een temperatuur van 35 graden Celsius via de rots naar beneden stroomt.
De combinatie van kalk en koolzuur hebben er voor gezorgd dat de hele berg lijkt op een enorme versteende witte waterval. In bijna alle badplaatsen in Turkije is het mogelijk om deel te nemen aan een excursie genaamd ‘Turkse avond’. Deze excursie biedt een blik op de Turkse cultuur in verschillende facetten. Zo zal de avond bestaan uit folkloredansen die afkomstig zijn uit diverse regio’s in Turkije, waaronder het buikdansen. De Turkse avond is een compleet verzorgde avond inclusief een dinerbuffet met Turkse gerechten. Van het dagelijkse leven in Turkije kan een indruk worden gekregen door deel te nemen aan de excursie Dorpentocht

Booking.com

Rondreis

Cappadocië – Deze prachtige rondreis neemt u mee naar de mooiste plekjes van het schitterende Turkije. U reist door het indrukwekkende Taurusgebergte. De reis voert u ook langs de Zijderoute naar de oude handelsstad Konya: de stad van de dansende Derwisjen. Hoogtepunt is een wandeling door het wonderlijke feeërieke landschap van Cappadocië. Valleien vol pilaren en kegels in de meest geweldige kleurschakeringen, veroorzaakt door de aanwezige mineralen, zullen u versteld doen staan. Hier vonden de vroege christenen in ondergrondse steden een veilige schuilplaats waar ze zonder angst voor Romeinse vervolgingen hun geloof konden belijden.

Bekijk hieronder enkele highlights van Turkije!

Turkse Westkust – Tijdens deze reis ziet u in korte tijd enkele hoogtepunten van West-Turkije. Istanbul heeft prachtige antieke en islamitische monumenten en een wereldse uitstraling: de reden waarom Istanbul ‘het kruispunt van de westerse en oosterse wereld’ wordt genoemd. U maakt uitgebreid kennis met de antieke wereld. Van Troje, waar het legendarische verhaal van Homerus begon, en Pergamon, waar het perkament is uitgevonden en de indrukwekkende ruïnes van het Zeusaltaar en de bibliotheek te vinden zijn, tot Efeze, een echt paradijs van de antieke bouwkunst. Ook de natuur laat zich niet onbetuigd: in het UNESCO-werelderfgoed Pamukkale ziet u de imponerende door de natuur gecreëerde terrassen van hete kalkbaden.

Zwarte Zee & Cappadocië – Deze unieke reis combineert twee bijzondere streken: het schilderachtige groene landschap van de Zwarte Zee en de sprookjesachtige wereld van Cappadocië. Doordat het Zwarte Zeegebied nog zo weinig bezocht wordt door toeristen, heeft het zijn authentieke karakter behouden. U reist door dit vruchtbare deel van Turkije met zijn thee- en tabaksplantages dat vroeger onder invloed van de Byzantijnen stond. U ziet dit terug in de vele Byzantijnse kerken en kloosters en schilderachtige plaatsen als Amasra en Trabzon. U kunt ook bij sommige reisbureaus kiezen voor een rondreis die u tot in Georgië brengt en daar een bezoek brengt aan de Georgische stad Batumi.

Stedentrip Istanbul

Deze stad is de ideale bestemming voor een lang weekend of midweek. Istanbul brengt u naar de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt. Deze indrukwekkende metropool met een geschiedenis van keizers, koningen en sultans maakt een stedentrip Istanbul meer dan waard. Schitterende moskeeën, gouden paleizen en andere karakteristieke gebouwen zijn een lust voor het oog. Als u wilt genieten van mooi weer, gezellige terrasjes, shoppen en prachtige bezienswaardigheden, dan is een stedentrip Istanbul echt iets voor u. De bovengenoemde reisorganisaties hebben een breed aanbod van de beste hotels in het centrum van Istanbul en dit tegen de scherpste prijzen. Wanneer u Istanbul bezoekt mag u zeer zeker niet een bezoek aan de Aya Sophia, Blauwe Moskee, Hippodrome en Museum van Turkse en Islamitische kunst missen en moet u zeer zeker een boottocht over de Bosporus maken.

Strandvakantie Turkije
Strandvakantie

Heeft u zin in een relax vakantie en zo even alles vergeten kies dan voor een all inclusive hotel of resort in badplaatsen als Alanya, Antalya, Bodrum, Fethiye, Kusadasi, Marmaris, Ölüdeniz, Olympos, Patara of Side. Veel hotels en resorts zijn ook zéér kindvriendelijk, zo biedt het animatieteam in deze hotels en resorts leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar en vindt u meestal ook een leuk waterpark met snelle, spannende waterglijbanen en een apart kinderbadje waar de kleinsten veilig kunnen zwemmen. Turkije is ook een ideaal land voor zeilcruises op de Egeïsche Zee en langs de Turkse Rivièra.

Vliegtickets

Bezoek onze pagina vliegtickets voor goedkope en lastminute tickets naar Adana, Ankara, Antalya, Istanbul, Izmir en Trabzon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *